Вы находитесь здесь: Главная > Новини > «Душу – Богові, життя – Україні, честь – собі!» – девіз гри «Джура»

«Душу – Богові, життя – Україні, честь – собі!» – девіз гри «Джура»

18 червня 2024 року в ДНЗ «Центр сфери обслуговування м.Житомира» відбулися змагання у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь у змаганнях узяли рої Центру «Берегиня» та «Патріоти».
На урочистому відкритті учасників привітала директор Центру Світлана Мосейчук: «Ви є представниками славної незламної української нації. У вашій крові – кров дружинників Володимира Великого, Данила Романовича, українських козаків, УНРівців, українських січових стрільців, воїнів ОУН і УПА, всіх тих, хто свого часу долучився до створення тієї держави, яку сьогодні маємо і намагаємося захистити – захистити перед обличчям ворога.
Сьогодні приємно бачити ваш хороший вишкіл, вашу відмінну фізичну підготовку та витримку, мужність, рішучість, які ведуть вас до перемоги. Бажаю вам успіхів, а Україні – Перемоги. Слава Україні!»
Долучився до вітального слова і представник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова капітан Кузьменко Євген, який підкреслив важливе значення подібних заходів, особливо в теперішній час: «Ще ніколи військово-патріотичне виховання не було настільки актуальним, як сьогодні. Приємно бачити на цьому заході стільки молодих облич, які своїм прикладом демонструють одноліткам, як важливо любити рідну державу, займатись спортом та здобувати потрібні у час війни знання. Бажаю усім плідних цікавих змагань та перемоги – найсильнішому».
Учасники змагалися на 6 етапах, де потрібно було продемонструвати свою силу, витривалість та знання.
✔️Змагання розпочалося конкурсом «Впоряд»: урочистим ходом, вітанням, проголошенням назви та гасла рою, показом виконання команд.
✔️В інтелектуальній грі-вікторині «Відун» команди-рої показали свої знання та ерудицію з історії українського війська доби Козаччини, українських військових формувань різних епох та сучасних Збройних Сил України.
✔️Не менш цікавим виявився показовий виступ рою «Берегиня» з тактичної підготовки-дії підрозділу в бою.
✔️Конкурс «Рятівник» продемонстрував вміння наших команд надавати допомогу пораненому в зоні бойових дій та вміння швидко та злагоджено діяти при евакуації пораненого.
У підсумку проведення шести видів змагань перемогу у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») здобула команда рою «Берегиня».
Щиро вітаємо переможців та призерів гри «Сокіл» («Джура»)!
Тільки разом до нових перемог!
ФОТО

Комментарии закрыты.